Mahamad Habane: Aarhus er det bedste sted for nye komikere

Skyldes de mange stand up talenter i Aarhus særlige gener i aarhus, eller er det takket være barer som Alberts, at miljøet blomstrer?

Af Julie Rind 

Jacob Taarnhøj, Melvin Kakooza og Mahamed Habane. Tre af de største danske nye komikere i øjeblikket, som, udover en god portion humor, har det til fælles, at de alle startede deres karriere i Aarhus. 

Men hvad er det, der gør, at Aarhus producerer så mange komikere? Er Midtjylland sjovere end resten af Danmark? 

Ifølge den bosiddende Mahamed Habane har miljøet i og omkring stambaren Alberts en stor skyld i hans og sine kollegaers succes.

”Stand up handler rigtig meget om at være tilstede på scenerne og få nogle kilometer i benene, og det er der mulighed for på Alberts.”

Hver søndag til mandag afholder Alberts de såkaldte Open Mics-arrangementer, hvor både upcoming og kendte komikere kan prøve deres jokes af på et publikum.

Skylder Aarhus alt 

Mahamed Habane har lavet stand up i snart fire år. Han startede i sin tid i Alberts kælder, og i weekenden kulminerede hans karriere foreløbigt, da han optrådte til Kronprinseparrets prisuddeling. Alligevel kunne man igen finde ham i Alberts kælder i mandags.

”Jeg optræder nok cirka 20 gange om måneden, fordi det handler om at holde sig skarp,” lyder det fra Habane, der uddyber:

”Jeg vil gerne hjælpe lokale steder og komikere frem. Miljøet er en stor del af grunden til min succes, så jeg vil gerne give lidt tilbage igen.”

Erfaring er afgørende

Open Mics- arrangementer er åbne for alle, der har lyst til at optræde, og mange kendte komikere bruger arrangementerne til at afprøve nyt materiale til kommende shows. Barerne prioriterer oftest de erfarne komikere højest, og det efterlader ikke meget tid til de mange uprøvede komikere.

Det kan være en udfordring i byer som Odense og Aalborg, hvor der kun er cirka ét open mic-arrangement om ugen. 

I Aarhus er der minimum de fire arrangementer om ugen på Alberts, og derudover er der også andre barer, der har comedy-arrangementer.

”Det gør, at alle kan få lov til at prøve jokes af på et publikum, og man bliver hurtigt erfaren, fordi der er så mange arrangementer,” siger Mohamad Habane og fortsætter:

”Faktisk vil jeg sige, at Alberts er det bedste sted at lave comedy i Danmark.”

Mahamad Habane

Her kan du se stand up i Aarhus:
Alberts har gratis Open Mics hver søndag – torsdag kl. 20-22. Bemærk, at shows’ene er på engelsk om søndagen.
BLÅ afholder stand up to gange om måneden.
COMEDY ZOO afholder shows i Musikhuset hver fredag og lørdag.