UNIVALG: Mød en kandidat: Emil fra KS vil både kæmpe for naturen og studiemiljøet

For de fleste studerende er det at studere en livsstil i sig selv, men et fåtal går også ind i studenterpolitik. Den konservative statskundskabsstuderende Emil Karlebjerg er en af dem. 

Af Simone Nowack Pedersen

Håret er langt og velfriseret, skoene polerede og spidse. I et strøget, mørkeblåt jakkesæt sidder en mønstret charmeklud i venstre brystlomme.

Ved første øjekast ligner Emil Karlebjerg den helt perfekte stereotyp på en studerende, der stiller op til uni-valg for Konservative Studerende. Og det er også netop det, han gør til dette års universitetsvalg, hvor han stiller op for statskundskab.

Men Emil Karlebjerg nægter at være en stereotyp. Hans interesser og tøjstil stikker da også i alle retninger, forsikrer han, og fortæller at han både elsker striksweatre, kattebilleder, at ryge pibe og bygge stationære computere fra bunden. Men mest af alt brænder hans hjerte for at gøre en forskel for sit fakultet.

“Jeg bliver indigneret over uretfærdigheder, jeg møder på min vej. Og så har jeg altid haft et drive til at ville ændre på ting, jeg ikke synes er, som det skal være i stedet for bare at affinde mig med det”, fortæller han.

Foto: Simone Nowack Pedersen

Går til valg på de studerendes hverdag

Emil Karlebjerg ønsker især at lave tiltag, der kan gøre de studerende på statskundskabs hverdag bedre og nemmere. Heriblandt at gøre dispensationsansøgninger anonyme. Dispensationsansøgninger bliver gennemlæst af andre studerende og kan i princippet lande i en studiekammerats hænder.

“Jeg synes faktisk, at det er grotesk, at dispensationsansøgningerne ikke er anonyme endnu. Det rager i princippet ikke nogen, om man har haft tarmslyng, depression eller hvad der ellers lægger til grund for ens ansøgning,” siger Emil Karlebjerg bestemt. 

Udover anonyme dispensationsansøgninger vil den 26-årige ildsjæl kæmpe for et andet hverdagsmiljø på sit fakultet.

“På statskundskab er en forudsætning for at tage del i undervisningen, at man har en studiegruppe. Det synes jeg skal laves om. Hvad med dem, der ikke lige passer ind i studiegruppen, eller dem, der arbejder bedst alene?” spørger Emil Karlebjerg.

Miljøet er en mærkesag

Men det, der i virkeligheden ligger Emil Karlebjergs hjerte allernærest, er miljøet. Derfor vil han, hvis han bliver valgt ind i Universitetsbestyrelsen især kæmpe for at udnytte Uniparken bedre.
“Uniparken er et kæmpe stort, frodigt område, men der er kun græs og træer. Hvorfor udnytter vi ikke pladsen til at plante en hel masse vilde blomster? På den måde kan vi være med til at redde uddøende insekter som eksempelvis bierne,” slår Emil Karlebjerg fast.

Fakta om uni-valget:
Universitetsvalget 2019 nærmer sig med hastige skridt. D. 11. november til d. 14. november vil alle studerende, indskrevet på Aarhus Universitet, kunne stemme til både Studienævn, Akademisk Råd og Universitetsbestyrelsen.