Jesper Gaarskjær om lukningen af Byens Øjne: “Læserne bliver de helt store tabere”

Nyhedsredaktionen Byens Øjne har de seneste tre dage holdt byens 20-27-årige ajourført med de mest aktuelle, sprøde og vedkommende lokalnyheder. På grund af en omfattende sparerunde, er vi blevet tvunget til at lukke øjnene i. 

Af Rebekka Nørum

Det var så det, det var det hele. I hvert fald for nu. Det lokale nyhedsmedie Byens Øjne har i de sidste tre dage været i felten i Aarhus’ lokalsamfund, hvor vi har haft både øjne og ører i nakken. Vi har mærket byens puls, rykket ud når det virkelig gjaldt, og så har vi gravet i de største aarhusianske skandaler. Men nu er det desværre slut. På grund af en omfattende sparerunde ser redaktionen ingen anden mulighed end permanent at holde øjnene lukket.

En øjesten takker af

Da vi startede Byens Øjne, var det, fordi vi oplevede et behov og en efterspørgsmål efter en medieplatform, der kunne tilbyde indhold med fokus på lokalnyheder men tilpasset de unges liv. Vi har i de sidste tre dage leveret nyheder i øjenhøjde, men dette skriv bliver desværre det sidste, som I, kære aarhusianere, kommer til at læse på Byens Øjne.

Tidligere i dag, onsdag, modtog jeg nemlig en besked om, at vi, som led i en omfattende sparerunde, bliver nødt til at lukke ned. Her kunne jeg skrive en masse om armslængdeprincipper og trange kår i mediebranchen, men i dag holder jeg min leder på et sobert niveau, og dedikerer dette indlæg til min hårdtarbejdende redaktion. Deres arbejde efterlader ikke et øje tørt. 

Nichemedierne kom ikke igennem nåleøjet i budgetteringen for 2020

Ifølge Jesper Gaarskjær, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er det ”læserne der bliver de helt store tabere i dette spil”. Han afviser dog, at lukningen af Byens Øjne sker på baggrund af omstrukturering af midler til de andre nichemedier Source og Frisk. Faktisk bliver alle tre medier lukket ned ved effektueringen her til aften. På spørgsmålet om hvorfor ingen af de tre nichemedier er blevet medregnet i budgettet for 2020, har Jesper Gaarskjær ikke et godt svar. Faktisk synes han selv, at det er et godt spørgsmål, jeg stiller ham. Til gengæld meddeler han i telefonen, at han har andre opgaver til os på redaktionerne, så ingen går arbejdsløse herfra, det kan jeg med ro i maven meddele. 

Så kære århusianere! Tak fordi I læste med. Sammen lukker vi vores øjne i Aarhus.

Sammen med Thomas lukker vi nu vores øjne i.

2 thoughts on “Jesper Gaarskjær om lukningen af Byens Øjne: “Læserne bliver de helt store tabere”

Comments are closed.