Sport: Polske stenansigter venter Bakken Bears i Europa-kamp

Onsdag skal de danske mestre i basketball møde Legia Warszawa i Fiba Europe Cup

Af Philip Selmann

»Det gælder om at få slappet af, når man kan,« griner Adama Darboe, da Bakken Bears’ program for november bliver bragt op. 

»Det bliver helt sikkert en kamp, man kan mærke dagen efter. Legia Warszawa har nogle gode og stabile østblokspillere med stenansigter, der bare smadrer igennem,« siger han.

De danske mestre i basketball skal spille otte kampe i løbet af årets andensidste måned, hvilket blandt andet byder på tre ture til udlandet. Onsdag skal aarhusianerne til Polen, hvor de møder Legia Warszawa ved Fiba Europe Cup. Her forventer Adama Darboe alt andet end et afslappende opgør.

Snakket ud om tingene

Bakken Bears har haft et godt tilløb til holdets tredje kamp ved Fiba Europe Cup, og holdet har således vundet tre kampe i træk. Senest er det gået udover Horsens IC, der i weekenden blev sendt hjem fra Aarhus med et nederlag på 80-63. 

Men bjørnene fik fik alt andet end en optimal start på europæisk basketball i denne sæson. I september blev Bakken Bears ekspederet ud af Champions League-kvalifikationen, og i første gruppekamp af Fiba Europe Cup måtte holdet se sig besejret af Egis Körmend. Det danske mandskab lod sig ikke ryste af, og rejste sig i sidste uge med en sejr over Kataja Basket på 19 point. Ifølge Adama Darboe har Bakken Bears været gode til at rykke sammen og holde fokus.  

»Jeg har ikke følt, at selvtilliden svigtede hos nogen af os. Selvfølgelig vil vi helst vinde, men alle på holdet forstår, at nederlag er en del af spillet. Vi har været gode til at snakke ud om tingene dagen efter en tabt kamp og klø på til træning for at rette på vores fejl.«

Sejren over Kataja Basket ændrede ikke på det store i gruppespillet, hvor Bakken Bears fortsat befinder sig på en tredjeplads. Til gengæld kan resultatet vise sig at gavne i det lange løb. Ved pointlighed bliver holdene placeret efter målscoren, og derfor er Adama Darboe glad for, at de danske mestre trak fra de finske modstandere til sidst i kampen.

»Det var lidt en nervøs kamp mod Kataja, fordi der var meget på spil for os, og det havde set sort ud, hvis vi havde tabt. Jeg har spillet FIBA Europe Cup for både Bakken Bears og Boras Basket i Sverige, så jeg ved, at de små ting kan blive afgørende,« fortæller han.

Et klassisk østeuropæisk hold

Onsdagens modstander fra Legia Warszawa har spillet en turnering, som på mange måder minder om Bakken Bears’. I første kamp slog polakkerne således Kataja Basket med 21 i point, hvorefter de måtte se sig overgået af Egis Körmend, der også tog fusen på de danske mestre. Adama Darboe vurderer, at kampen mod Legia Warszawa kan blive en direkte duel om andenpladsen og videre avancement i gruppen. Han spår en hård fysisk kamp mod et rutineret polsk mandskab.

»Det er et klassisk østeuropæisk hold krydret med nogle udlændinge, der spiller bundsolidt uden særligt mange fejl. Legia Warszawa er ikke spektakulære eller atletiske i deres spil. Men de straffer os lige med det samme, hvis vi gambler i vores spil. Vi skal møde dem fysisk, for ellers bliver vi overrumplede,« siger han.

Bakken Bears-spilleren peger på holdets evne til at spille basketball i et højt tempo som en nøgle til sejr. 

»Kan vi få lov til at styre farten i kampen, så tror jeg, at vi har gode chancer for at lykkes. Vi skal også vise dem, at de ikke får noget gratis, selvom det betyder, at vi må tage nogle hårde slag undervejs. Men vi træner fandeme hårdt, så vi burde være stærke nok.«

Bears i Fiba Europe Cup kampe:

23/10: Bakken Bears – Egis Körmend: 81-87

30/10: Bakken Bears – Kataja Basket: 89-70

Kommende kampe:

6/11: Legia Warszawa – Bakken Bears

13/11: Egis Körmend – Bakken Bears

20/11: Kataja Basket – Bakken Bears

27/11: Bakken Bears – Legia Warszawa

Stillingen i gruppe H

  1. Egis Körmend: 4 point
  2. Legia Warszawa: 3 point
  3. Bakken Bears: 3 point
  4. Kataja Basket: 2 point

One thought on “Sport: Polske stenansigter venter Bakken Bears i Europa-kamp

  1. Igen, god aktualitet hos Byens Øjne!
    Fedt, at I har fået interview med en af spillerne (husk dog at præsentere ham som sådan første gang, han citeres – jeg måtte lige google for at være sikker)
    Virkelig fint, at I er på forkant med en begivenhed, som sandsynligvis optager mange unge aarhusianere.

Comments are closed.