Skud i Langkærparken: Unge beboere vil ikke udtale sig

Skudepisoder er blevet hverdagskost for beboerne i Langkærparken, men de unge er bange for at snakke om det.

Af Sofie Ærthøj og Emma Elisabeth Holtet

Foto: Sofie Ærthøj

I sidste uge var der to skudepisoder i Langkærparken i Tilst. I søndags fik politiet en anmeldelse om et skænderi mellem fire unge mænd på en parkeringsplads i området. I den forbindelse blev der affyret et eller flere skud. Indtil videre tyder politiets undersøgelser dog på, at der kun blev skudt med løst krudt.

Værre var det natten mellem torsdag og fredag i sidste uge. Her ramte flere skud to blokke i boligområdet. Et skud ramte gavlen af en beboelsesejendom. To andre gik igennem ruden til en privat lejlighed. Herudover blev en bil beskudt på den tilstødende parkeringsplads.

Foto: Sofie Ærthøj

Byens Øjne har i dag været ude og tale med områdets beboere. Aarhus Gymnasium Tilst ligger kun 800 meter fra de beskudte boligblokke. Her snakkede vi med en gruppe unge, som bor i Langkærparken og kun ville udtale sig anonymt. De mener skudepisoderne er banderelateret, og er derfor bange for at stå frem og udtale sig. De nævner alle – op til flere gange – at man skal passe på med, hvad man siger om kriminaliteten i området. 

Sophia Pedersen og Alexander Mattzon, der begge er 18 år og elever på gymnasiet, vil gerne stå frem og snakke om episoderne, men kun i forhold til livet på skolen og fordi de ikke selv bor i området.

“Det er ikke noget, vi snakker om. Det er noget, der sker, og så er det sket. Man kan sige, det sker forholdsvis hyppigt, så det er ikke noget nyt. Det var nyt dengang, det var ‘Loyal To Familia’” fortæller Alexander Mattzon.

Sophia Pedersen fortæller, at det ikke er noget, der påvirker hverdagen på gymnasiet. De er dog begge enige i, at det påvirker den måde, som de bevæger sig rundt i Langkærparken på.

“Om dagen går jeg gerne igennem parken, men så snart det bliver mørkt, kommer der en masse mærkelige typer ud. Så går jeg gerne en lidt længere vej uden om,” siger Alexander Mattzon.

Se hele interviewet med Sophia Pedersen og Alexander Mattzon her
Video: Sofie Ærthøj

Ældre beboer skræmmes ikke så let

Vera Andersen bor i den boligblok, hvor gavlen blev beskudt. Hendes lejlighed ligger overfor den anden blok, hvor kuglerne gik gennem vinduerne og ind i lejligheden. Hun fortæller, at hun har boet i området i 50 år. 

“Det kommer virkelig tæt på, når der skydes ind gennem ruderne”, fortæller hun og fortsætter: “Jeg tror det er banderelateret, men jeg tror ikke familien i den ramte lejlighed er involveret i bandemiljøet. Det er en helt almindelig familie, der bor der.”

Vera Andersen har ikke tænkt sig at flytte fra området, selvom flere af hendes bekendte har spurgt, om hun ikke snart vil væk derfra. Hun er glad for at bo i Langkærparken, og hun stoler på, at politiet finder frem til gerningsmændene.

Allan Werge er direktør for AL2Bolig, der udlejer lejlighederne. Han er ligeledes fortrøstningsfuld og fortæller, at de har et godt samarbejde med Østjyllands Politi. 

Politiet har været tilstede i området flere gange i løbet af weekenden, og den mobile politistation var fredag ude for at tale med beboerne om hændelserne.

Det var ikke muligt at få en udtalelse fra politiet. De har heller ikke meldt ud, at der skulle være en sammenhæng mellem weekendens skudepisoder, eller at der er tale om banderelateret kriminalitet. Ligeledes er der endnu ikke foretaget anholdelser i sagen.

Hvis du har set eller hørt noget der relaterer sig til weekendens skudepisoder, så vil Østjyllands Politi gerne høre fra eventuelle vidner. Ring 114.

One thought on “Skud i Langkærparken: Unge beboere vil ikke udtale sig

  1. I er nu gode, I to krimi-reportere. Jeg bliver også virkelig nysgerrig på vinklen – at unge beboere ikke vil udtale sig. Derfor er jeg også lidt snydt til sidst, når jeg har læst artiklen. Der er folk – ikke beboere – der udtaler sig, og så er der lige en enkelt gruppe, der ikke vil. Her skulle I have opsøgt flere for at få et bredere belæg for jeres vinkel – og en mere interessant historie om, at folk er bange for at ytre sig i et område. Dét kunne være en kontant, klar historie. PS: Husk også at vente lidt med baggrund ift vinkel 😉

Comments are closed.