Aarhus Universitet om oksekødsskandalen: »Vi skal have genetableret tilliden«

Direktør for DCA på Aarhus Universitet, vil oven på sagen om oksekødsrapporten, have en tydeligere rollefordeling i forskningen

Af Philip Selmann og Simon Hoffman

Foto: Lars Kruse

Tilliden til forskningen fra Aarhus Universitet har været under anklage de seneste måneder. Ifølge Niels Halberg, direktør for Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA), som hører under Aarhus Universitet, er det et problem, fordi solid forskning udgør den vigtigste kapital på et universitet.

»Det er forskerne der definerer hvad der er den rigtige metode til at belyse et spørgsmål. Hvis offentligheden ikke har tillid til arbejdet fra Aarhus Universitet, fordi nogle virksomheder har været med til at betale for forskningen, så må vi være bedre til at forklare rollefordelingen,« siger han.

Jeg føler trætheden

Niels Halberg og resten af hans kollegaer fra DCA har gennemgået de seneste fem års rapporter, for at undersøge dem for, om de er tydeligt nok deklareret i forhold til samarbejdet med virksomheder. 

»Vi skal lave nogle regler for hvad og hvordan vi gør fremover i samarbejdet med erhvervslivet. Altså at virksomheden har betalt for dét og dét, men Aarhus Universitet står på mål for resultaterne« fortæller han.

Sagen om oksekødsrapporten har betydet flere arbejdstimer for Niels Halberg, men han kigger dog fremad.

»Det har krævet en masse ekstra arbejde, så jeg føler trætheden. Men det er ikke det der er det vigtigste. For Aarhus Universitet handler det om hvordan vi kommer videre nu, og genetablerer tilliden til, at de ting vi skriver er baseret på god forskning.«

2 thoughts on “Aarhus Universitet om oksekødsskandalen: »Vi skal have genetableret tilliden«

  1. Fin indsats ift at dække noget højaktuelt – og for de universitetsstuderende relevant. Også fint med flere elementer, tænker jeg. Kunne I måske fokusere endnu mere på konsekvenser?? Altså får det her nogle konsekvenser for de studerende…? Færre penge til forskning, ph.d.’er og andre ting, der måske risikerer at blive påvirket og har en mere direkte relation til de studerende…?

  2. Godt, at I ruller på denne historie. Altså, at I videreudvikler den med nye vinkler/nye kilder. Flot, at I har fået interview med Niels Halberg, der formentlig har en del interviewforespørgsler fra etablerede medier i disse dage

Comments are closed.