J-dag, overfald og dødsfald: En krimi-uge i Aarhus

Fedladen overfaldsmand efterlyses for overfald på cyklist, 33-årig fundet livløs på gaden og en J-dag med 10 anholdelser i Aarhus – Her er udvalgte kriminalnyheder fra Østjyllands Politis døgnrapporter

Af Emma Elisabeth Holtet

Østjyllands Politi har haft travlt i den seneste uge – ikke mindst på grund af weekendens vilde J-dag. Fredag 1. november blev årets Tuborg Julebryg nemlig skænket for første gang i år. Her endte 12 øltørstige østjyder med at blive anholdt. 

10 af de 12 anholdelser blev foretaget i Aarhus, hvoraf de fleste måtte sove rusen ud i cellerne under Politigården. I de tidlige morgentimer blev der blandt andet anholdt seks personer i Kannikegade, som havde forsøgt at starte slagsmål med forbipasserende og generelt udvist voldelig adfærd. Alle seks er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Yderligere foretog politiet i alt 74 sigtelser for besiddelse af euforiserende stoffer og tre sigtelser for salg af narkotika på J-dag.   


J-dag bød på mere end påvirkede bargæster 

Tidligere fredag eftermiddag klokken 15.45 blev en 35-årig mand udsat for et overfald på Frijsenborgvej i Risskov. Gerningsmanden, der kørte i en Kia personbil tog kvælertag på den 35-årige og efterlyses nu af politiet. Han beskrives som en mand af dansk udseende, 55-65 år, 185 cm, almindelig af kropsbygning og med lyst, kort hår. Han talte dansk, var iført sort jakke og bar små, runde og sorte briller.  

Østjyllands Politi efterlyser desuden fire unge mænd, der fredag 18.45 truede en 17-årig og hans to venner med en kniv, hvorefter de nikkede den 17-årige en skalle. Overfaldet skete i Posthussmøgen i Aarhus midtby, og de efterlyste beskrives som 160-170 cm høje, alle i 15-17 års alderen. To af dem var iført sorte jakker, og én var iført en hvid regnjakke. De havde alle mørkt hår.

Fedladen mand eftersøges for overfald på cyklist

Torsdag klokken 16.16 blev en 62-årig cyklist overfaldet af en bilist. De to var endt i et skænderi i krydset ved Ringvej Syd, og gerningsmanden havde skubbet til cyklisten, hvorefter han hoppede på cyklens baghjul, indtil det blev bøjet. Derefter efterlod han sin bil til en kvindelig fører og begyndte at gå til fods i retning mod Rosenhøj. Den 62-årige cyklist fulgte efter ham i et forsøg på at tage et billede af ham. Dette fik gerningsmanden til at skubbe til cyklisten og episoden kulminerede i, at gerningsmanden sparkede cyklisten i skridtet og løb væk.     

Politiet efterlyser overfaldsmanden, der beskrives som mellemøstlig af udseende, cirka 35-40 år gammel, 175-180 cm høj og fedladen. Det sorte hår, der var sat op i en knold,  var kort i siderne, og han bar en hvid/grå stribe. Han talte dansk med accent, og han var iført en grøn dunjakke med en rød stribe omkring kraven og et mindre hul omkring højre forlomme, lyse bukser med lommer på siderne og sorte sko.

Ung mand døde på Grønnegade – ikke udsat for forbrydelse

Sent onsdag aften blev en 33-årig mand fundet livløs på Grønnegade. Manden fik hjertemassage, men han afgik ved døden kort efter. 

I første omgang behandlede politiet dødsfaldet som mistænkeligt, men de har nu meldt ud, at der ikke er nogen grund til at tro, at en forbrydelse har fundet sted. De pårørende er underrettet.

Ved du noget?

Husk, hvis du har oplysninger, der kan hjælpe politiet med opklaring af sagerne omtalt i denne artikel, så kontakt Østjyllands Politi – ring 114. 

Foto: Rigspolitiet

One thought on “J-dag, overfald og dødsfald: En krimi-uge i Aarhus

  1. I sig selv fint artikel – velskrevet, etc. Men jeg kunne godt tvivle på, om det er noget, som jeres målgruppe synes er interessant nok, og om det adskiller jer fra fx Stiften og JP Aarhus…? Nogle elementer gør muligvis, men fx ikke historien med den 62-årige cyklist 🙂

Comments are closed.