Derfor går Rasmus ad Lunar-vejen for nu

Det var det minimalistiske og enkle, der fik Rasmus Nielsen til at skifte til Lunars digitale bankplatform, men af samme grund skifter han videre igen inden længe 

Af Frederik Kelter

”En anbefaling, et hurtigt kig og så var jeg på!” fortæller 26-årige Rasmus Nielsen, der til dagligt studerer historie på AU. 
Han skiftede til Lunar tilbage i 2016 og har bestemt ikke fortrudt det. Det er ifølge ham personlig banking på en fleksibel og lettilgængelig måde. For Rasmus Nielsen skal banking være nemt og hurtigt. Det har han fået hos Lunar ifølge ham selv:
”Jeg har mit Black Card (Lunars Visa kort red.) i den ene hånd, og min mobil i den anden, og det er det, jeg skal bruge,” siger Rasmus Nielsen og ryster begge dele i hånden. 

The Lunar Way

Black Card ryger tilbage i lommen, men telefonen låser han op og swiper hen til Lunar-appen. Han bruger fingeraftryk til at få adgang til sin konto, men fortæller, at han lige så godt kunne have brugt den personlige kode, som han lavede da han oprettede sig. Han viser skærmen, hvor loginsiden har veget til fordel for en forside med enkle rubrikker på en sort baggrund. Her er et overblik over indestående på kontoen samt seneste transaktioner. Et ikon i højre hjørne leder til overskriften ”Move Money”, hvor kategorier på både dansk og engelsk indikerer de forskellige overførselsmuligheder. Nederst tilbage på startsiden er fem tabs. En giver et overblik over forbrug i kategorier, en anden giver mulighed for at oprette ”goals”, såsom rejser og opsparinger, som man kan overføre penge til. Til sidst har bankappen også en slags app store, hvor der ligger yderligere produkter klar, som kunden kan tage eller vrage. 

”Mine bankbehov er sgu ret simple. Jeg går ikke så meget op i mine investeringsmuligheder, og jeg skal ikke kunne overføre penge til udlandet og sådan noget. Derfor har Lunar været fint for mig,” siger Rasmus Nielsen.

Tryghed

Det er dog af samme årsager, at han regner med at skifte fra Lunar inden for den nærmeste fremtid. Rasmus Nielsen mener, at det strømlinede koncept, som han er glad for nu, kan blive en hæmsko senere. 
”Jeg bliver færdig her efter nytår og har allerede et job i udsigt på den anden side, og til den fase, der kommer i forhold til senere køb af bil, hus og diverse andre ting, har jeg brug for mere, end hvad Lunar kan tilbyde pt,” fortæller han. 

Her nævner Rasmus Nielsen blandt andet ønsket om at kunne sidde ansigt til ansigt med en kompetent bankrådgiver, når det bliver nødvendigt. Det er noget, mange andre banker tilbyder, hvorimod Lunar kun tilbyder rådgivning gennem en onlinechat i appen. Derudover spiller trygheden ved at kunne være i dialog med et pengeinstitut med årtiers erfaring på låne og investeringsområdet også en rolle. Her har Lunar mindre end fem år på bagen. 

Mere Lunar ikke mindre 

Den personlige rådgivning, som Rasmus Nielsen efterspørger, kommer ikke til at være vejen frem for Lunar ifølge Cathrine Kier, der er pressechef hos Lunar:
”Vi kommer til at blive ved med at gøre det, vi er gode til i dag, og med anskaffelsen af banklicensen tilbage i august har vi nu et rigtig godt udgangspunkt for at fortsætte med det fremadrettet.” 

Med den nye banklicens har Lunar planer om at være uafhængige af partnerbanken Nykredit fra januar 2020 og dermed skal virksomheden stå på egne ben for første gang, siden den blev lanceret i 2015.

Koblet med en investeringsrunde, der faldt sammen med anskaffelsen af banklicensen har Lunar i dag 195 millioner ekstra i gode forudsætninger til at fortsætte udviklingen af det digitale koncept. Og det er de digitale løsninger, der skal forbedre platformen for kunderne, for Lunar ”er en 100 procent digital bank. Så vi kommer ikke til at tilbyde face-to-face personlig rådgivning, og vi kommer aldrig til at åbne filialer, som de andre banker,” lyder det fra Cathrine Kier.  

Om Lunar
– Fintech-virksomhed der tilbyder banking udelukkende gennem en mobilapp
– Grundlagt i Aarhus i 2015
– Partnerbank med Nykredit
– Skiftede navn fra Lunar Way til Lunar i forbindelse med sikringen af banklicens i august 2019

Foto: Creative Commons

One thought on “Derfor går Rasmus ad Lunar-vejen for nu

  1. Skønt med en case-historie! Og en velskrevet og velkomponeret én af slagsen. Masser af identifikation og forklaring (jeg kendte ikke Lunar, men føler mig “taget i hånden” af casen/journalisten, der forklarer.
    Og så får jeg lidt perspektiv gennem interviewet med pressechefen.
    Skulle jeg efterspørge mere, skulle det være en ekspert/uafhængig bankrådgiver, der vurderer fordele og ulemper ved Lunar.

Comments are closed.